Når man passerer en viss alder vil mange av oss få behov for lesebriller. Dårligere syn er naturlig del av vår aldringsprosess, men hva er det som egentlig skjer? Her får du en enkel forklaring på hvorfor så mange av oss får behov for lesebriller.

Kanskje du er i 40-årene og merker at det er vanskeligere å fokusere på nært hold? Kanskje du får oftere vondt i hodet enn tidligere? Presbyopi, eller alderslangsynthet, rammer mange av oss, og og når det starter, vil du få behov for lesebriller. Kort fortalt får du nedsatt evne til å se skarpt på nært hold jo eldre du blir. Når du endrer fokus fra et objekt på avstand til et objekt på nært hold, trekker små muskler i øynene seg sammen, og øker øyets lysbrytende kraft. Dette kalles akkommodasjon, og du kan sammenlikne det med å vri på linsen på et kamera for å øke eller redusere fokus.

Som alle andre muskler i kroppen vil også musklene i øyet bli stive med alderen, og det blir vanskeligere for musklene å endre form. Øyelinsen vil også miste mye elastisitet, og som et resultat av dette, vil øyne dine ikke lenger ha et «komplett utvalg» av fokus tilgjengelig.

Behov for lesebriller i 20-årene

Det er på grunn av nedsatt akkommodasjon at du kan merke at du trenger lesebriller etterhvert om du blir eldre. Selv om de mange føler at denne endringen skjer over natten, skjer det faktisk veldig gradvis, og starter når vi er i 20-årene. Du legger kanskje ikke merke til problemet i 20- og 30-årene fordi du fortsatt har et «stort utvalg» av fokus, men det er langt fra uvanlig å trenge lesebriller også før du har bikket 40.

Lesebriller eller progressive briller?

Det finnes mange gode alternativer til hjelp for øynene dine, og det er liten grunn til at du skal gå rundt å føle at du ser dårlig. Dersom du ser godt på avstand fra før av, vil tradisjonelle lesebriller kunne hjelpe deg utmerket på nært hold. Dersom du allerede bruker briller for å korrigere synet ditt, og nå merker at du sliter med å se skarpt på nært hold, kan det være en ide å gå over til progressive briller.

Trenger du nye lesebriller? Kjøp billige lesebriller hos ExtraOptical!


Se alle våre lesebriller her!


Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Regular Price 395,- Fra kun 237,-
 2. New Wayfarer
  Ray-Ban
  New Wayfarer
  Regular Price 1395,- Tilbud 976,-
 3. Mr Burbank
  Ray-Ban
  Mr Burbank
  Regular Price 1595,- Tilbud 1116,-
 4. Capella
  eXo
  Capella
  Regular Price 595,- Fra kun 357,-
 5. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Regular Price 795,- Fra kun 477,-
 6. Bill
  Ray-Ban
  Bill
  Regular Price 1595,- Tilbud 1116,-
 7. Extender
  Oakley
  Extender
  Regular Price 1395,- Fra kun 976,-
 8. Elon
  Ray-Ban
  Elon
  Regular Price 1395,- Fra kun 976,-
 9. Lady Burbank
  Ray-Ban
  Lady Burbank
  Regular Price 1395,- Fra kun 976,-
 10. rb6477
  Ray-Ban
  rb6477
  Regular Price 1395,- Fra kun 976,-
 11. Decatur
  eXo
  Decatur
  Regular Price 795,- Fra kun 477,-
 12. Halley
  eXo
  Halley
  Regular Price 595,- Fra kun 357,-

Se alle våre briller!