Regelmessige synsundersøkelser er viktig, uavhengig av din alder og helse. I løpet av en synsundersøkelse sjekker ikke bare øyelege/optiker selve synet ditt, men sjekker også øynene dine for vanlige øyesykdommer og øyehelse. Øyehelsen kan ofte være en indikator på generell helsetilstand, og kan bidra til at sykdommer kan bli avdekket på et tidligere tidspunkt. Øyeleger og optikere kan ofte være det første helsepersonalet som avdekker høyt blodtrykk og diabetes.

Enkelte opplever å ha veldig stabilt syn i lengre perioder, mens det for andre vil være i stadig endring. Til tross for dette, er det altså en god ide med en regelmessig sjekk av øynene, både i forhold til eventuelle synskorrigeringer og i forhold til øyets- og den generelle helsesituasjon. Å avdekke mindre synsfeil hos barn, kan ofte være en utfordring, og mange barn går ofte ubehandlet for synsfeil i for lang tid. Dersom synsfeil blir avdekket på tidligere stadier hos barn, kan dette føre til et generelt bedre syn og velvære for barnet, samtidig som man kan avdekke synsproblemer som kan forverre seg. Spesielt skjeve hornhinner og forskjeller i brytningen på øynene hos barn bør behandles på et så tidlige stadier som mulig hos barn, så man slipper lengre behandlingsperioder med lapp for et øye. Barnebriller er da et godt alternativ. Dersom slike tilstander går i lengre tid uten behandling, vil man utvikle deg som kalles «dovent øye», altså at øye blir brukt mer enn det andre.

De aller fleste synsfeil og øyesykdommer kan behandles, og å avdekke dette på så tidlige stadier som mulig er alltid en god ting. Så ta vare på dine øyne og din helse, og undersøk synet ditt!


Kjøp nye briller fra Extra Optical


Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Hotpott
  eXo KIDS
  Hotpott
  Fra kun 395,-
 2. Spacex
  eXo KIDS
  Spacex
  Fra kun 595,-
 3. Odyssey
  eXo KIDS
  Odyssey
  Fra kun 595,-
 4. Comet En
  eXo
  Comet En
  Fra kun 795,-
 5. Solar
  eXo KIDS
  Solar
  Fra kun 395,-
 6. Umbra
  eXo KIDS
  Umbra
  Fra kun 395,-
 7. Inferior
  eXo KIDS
  Inferior
  Fra kun 395,-
 8. Saturn
  eXo KIDS
  Saturn
  Fra kun 395,-
 9. Penumbra
  eXo
  Penumbra
  Fra kun 395,-
 10. Neptune
  eXo
  Neptune
  Fra kun 395,-

Se alle våre briller!