Regelmessige synsundersøkelser er viktig, uavhengig av din alder og helse. I løpet av en synsundersøkelse sjekker ikke bare øyelege/optiker selve synet ditt, men sjekker også øynene dine for vanlige øyesykdommer og øyehelse. Øyehelsen kan ofte være en indikator på generell helsetilstand, og kan bidra til at sykdommer kan bli avdekket på et tidligere tidspunkt. Øyeleger og optikere kan ofte være det første helsepersonalet som avdekker høyt blodtrykk og diabetes.

Enkelte opplever å ha veldig stabilt syn i lengre perioder, mens det for andre vil være i stadig endring. Til tross for dette, er det altså en god ide med en regelmessig sjekk av øynene, både i forhold til eventuelle synskorrigeringer og i forhold til øyets- og den generelle helsesituasjon. Å avdekke mindre synsfeil hos barn, kan ofte være en utfordring, og mange barn går ofte ubehandlet for synsfeil i for lang tid. Dersom synsfeil blir avdekket på tidligere stadier hos barn, kan dette føre til et generelt bedre syn og velvære for barnet, samtidig som man kan avdekke synsproblemer som kan forverre seg. Spesielt skjeve hornhinner og forskjeller i brytningen på øynene hos barn bør behandles på et så tidlige stadier som mulig hos barn, så man slipper lengre behandlingsperioder med lapp for et øye. Barnebriller er da et godt alternativ. Dersom slike tilstander går i lengre tid uten behandling, vil man utvikle deg som kalles «dovent øye», altså at øye blir brukt mer enn det andre.

De aller fleste synsfeil og øyesykdommer kan behandles, og å avdekke dette på så tidlige stadier som mulig er alltid en god ting. Så ta vare på dine øyne og din helse, og undersøk synet ditt!


Kjøp nye briller fra Extra Optical


Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Diane
  Fra kun 795,-
 2. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Ed
  Fra kun 795,-
 3. Hovedbilde av brillen Rolla, fra eXo Selection. En wayfarer, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Dylan
  Fra kun 795,-
 4. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Benjamin
  Fra kun 795,-
 5. Elton
  eXo
  Elton
  Fra kun 795,-
 6. Capella
  eXo
  Capella
  Fra kun 595,-
 7. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Regular Price 795,- Fra kun 477,-
 8. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Fra kun 395,-
 9. Extender
  Oakley
  Extender
  Fra kun 1395,-
 10. Hex Jector
  Oakley
  Hex Jector
  Fra kun 1395,-

Se alle våre briller!