Er du usikker på hva progressive briller, eller flerstyrkebriller faktisk er? Da er du ikke alene. Dette er et av de spørsmålene vi får oftest hos ExtraOptical.Her får du en kort og enkel introduksjon til i progressive briller, og hva de kan gjøre for synet ditt.

Dersom du er i 40-årene eller eldre, og ofte har problemer med å lese liten skrift, kan progressive briller være løsningen for deg. Progressive briller kan også være et godt alternativ til å ha to par briller, og du vil se betydelig yngre ut med progressive briller enn om du bruker briller med bifokale glass. Progressive glass er et glass med flere syrker, uten den markerte linjen i glasset som bifokale brilleglass har. Med progressive glass vil ingen kunne vite at du bruker lesebriller. Se klart på lang avstand og på nært hold.

Med progressive briller vil du kunne se klart på lang avstand gjennom øvre del av glasset, samtidig som du ser klart på nært hold gjennom nedre del av glasset. Dette gjør at du ikke behøver to par briller med ulik styrke, men kun et par som kombinerer dine to ulike styrker i ett og samme glass. Den ekstra lesestyrken er angitt som ADD, addisjon, på din synstest.

I de tradisjonelle bifokale og trifocale glassene, er det en klart definert grense mellom de dele av glassene som gjør det mulig for deg å fokusere på lang avstand og på nært hold. Denne linjen har for mange virket veldig forstyrrende. Med mer moderne progressive glass, er overgangen mellom glassets styrker jevn og sømløs, slik at du kan endre fokus fra avstand til nær og tilbake igjen mye mer komfortabelt.

Størrelse på progressive briller

Det er også viktig å tenke på at selve innfatningen på dine progressive briller må være stor nok for to styrker i samme glass. Innfatningens høyde bør være 30mm eller høyere. Dersom rammen er for liten, vil glassets leseparti ha for liten plass og lesefeltet vil bli for snevert satt inn i rammen. Hos ExtraOptical kan du markere i filtret at alle i utvalget skal kunne passe til progressive glass. Dersom du virkelig ønsker en lav innfatning vil man kunne løse dette med et progressivt glass som har "kort korridor", dvs et glass med kompakt design som gir større lesefelt.

Materiale i progressive briller

Progressive glass er tilgjengelige i et bredt utvalg av materialer, blant annet plast (mest vanlig), mineralglass og polykarbonat. De fleste materialtyper kan produseres i høyindeks glass og dersom du ønsker fargeskiftende glass, kan dette også skaffes.

Tilvenning til progressive briller

Når du kjøper ditt første par briller med progressive glass, vil de fleste trenge en kort tilvenningsperiode for å bli helt komfortabel med denne typen glass. Tilvenningsperioden er veldig individuelt, alt fra noen få minutter, opp til et par uker. Mange føler seg litt svimmel og får kanskje noe hodepine og en kvalmhetsfølelse til å begynne med. Dette er helt vanlig, og det vil høyst sannsylig gå over. Det er desverre noen som aldri klarer å venne seg til progressive briller. Om du er en av de, vil flere par briller være den beste løsningen.

Standard progressive glass og free-form progressive glass

I dag skiller vi mellom to typer progressive glass: standardprogressive glass og de mest moderne free-form progressive glass. Med et free-form progressivt glass vil glasset kunne bedre skreddersys til din valgte innfatning og selve lesedelen i glasset vil kunne gi deg opptil 30% større synsfelt.

Hos ExtraOptical finner du billige briller med progressive glass, hvor free-fom progressive koster fra 490,-.


Kjøp progressive briller her!


Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Hotpott
  eXo KIDS
  Hotpott
  Fra kun 395,-
 2. Spacex
  eXo KIDS
  Spacex
  Fra kun 595,-
 3. Odyssey
  eXo KIDS
  Odyssey
  Fra kun 595,-
 4. Comet En
  eXo
  Comet En
  Fra kun 795,-
 5. Solar
  eXo KIDS
  Solar
  Fra kun 395,-
 6. Umbra
  eXo KIDS
  Umbra
  Fra kun 395,-
 7. Inferior
  eXo KIDS
  Inferior
  Fra kun 395,-
 8. Saturn
  eXo KIDS
  Saturn
  Fra kun 395,-
 9. Penumbra
  eXo
  Penumbra
  Fra kun 395,-
 10. Neptune
  eXo
  Neptune
  Fra kun 395,-

Se alle våre briller!