Lurer du på om du er nærsynt eller langsynt? Er du usikker på hva forskjellen er? Mange lurer på hva det vil si å være langsynt eller nærsynt, hva det betyr for deres syn, hvilke brillealternativer de kan velge mellom, og om de vil ha noen fremtidige problemer med synet.
Extra Optical forklarer deg enkelt og greit hva forskjellene er!

Nærsynthet kalles myopi på fagspråket. Når du er nærsynt vil det du ser være fullt fokusert foran i stede for direkte på netthinnen din. Ting som er nært deg vil være klarere, og det som er lengre vekk oppfattes uklart og tåkete. Dersom du tar deg selv i å myse for å se hva det står på gateskilt eller på tavla på skolen, eller om du ofte lener deg frem når du ser på dataskjermen, er det en sjanse for at du kan være nærsynt. Nærsynthet starter ofte opp uten at du merker det. Det har også en tendens til å gradvis forverres frem til 20-årene, før synet stabiliseres. Nærsynthet er arvelig, så om en av dine foreldre er nærsynt, er det en større mulighet for at du også er det.

Hva vil det si å være langsynt?

Langsynthet er kjent som hyperopia eller hypermetropi. Når du er langsynt skyldes det at øyeeplet er for kort, eller at hornhinnen eller øyelinsen din ikke er krum nok. Det du ser på være fokusert bak netthinnen. Hos langsynte vil det som er nært oppleves uklart, mens det som er lengre borte vil være skarpere. Du som er langsynt holder gjerne bøker lengre bort enn normalt når du leser, og opplever at skilt som er langt borte er enklere å lese enn de som står rett ved siden av deg.

Nærsynt eller langsynt - Behandling

Dersom du fortsetter å leve med ukorrigert syn, uansett om du er nærsynt eller langsynt, vil dette ofte føre til hodepine på grunn av at du belaster øynene dine feil. Du kan enkelt korrigere både nærsynthet og langsynthet med briller, og dermed kanskje også unngå at synet ditt svekkes enda mer. Dersom du opplever noen av de utfordringene vi har beskrevet her, oppfordrer vi i ExtraOptical deg til å ta kontakt med en optiker eller øyelege for å få tatt en synstest.

Du trenger ikke kjøpe briller der du får utført en synstest. Be om kopi av resultatet av synsprøven, din brilleseddel, og kjøp billigere briller i nettbutikken til ExtraOptical.


Kjøp briller for nærsynthet og langsynthet her


Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Hawkeye
  Ray-Ban
  Hawkeye
  Fra kun 1395,-
 2. ca6636/n
  Carrera
  ca6636/n
  Fra kun 995,-
 3. aor010O
  Adidas
  aor010O
  Regular Price 995,- Fra kun 795,-
 4. aor004O/n
  Adidas
  aor004O/n
  Fra kun 995,-
 5. aor0110
  Adidas
  aor0110
  Fra kun 995,-
 6. Merriam
  eXo
  Merriam
  Fra kun 595,-
 7. Pollan
  eXo
  Pollan
  Fra kun 595,-
 8. Hopkins
  eXo
  Hopkins
  Fra kun 795,-
 9. Titanme
  eXo
  Titanme
  Fra kun 595,-
 10. Britannica
  eXo
  Britannica
  Regular Price 395,- Fra kun 259,-

Se alle våre briller!