Når man foretar en laseroperasjon (LASIK eller LASEK) gjennomgår man et kirurgisk inngrep i øyet. Det kan være greit å tenke litt over før man evt. bestemmer se for å gjennomføre en operasjon. Er briller fortsatt et alternativ? Er du lei av briller og ser etter alternativer finnes flere former for laseroperasjoner. Men det er viktig å være klar over både fordeler og ulemper med slike inngrep. Her har du en oversikt over de mest brukte metodene:

LASIK er i dag er blant den mest brukte metoden. Enkelt forklart utføres metoden ved først å fjerne et lite lokk av hornhinnen før det benyttes en excimerlaser til å fjerne et mikrometer tynt lag av hornhinnen slik at krumningen på hornhinnen endres, når dette er gjort legges hornhinne lokket tilbake på plass, hvor det raskt fester seg. Denne metoden tar ikke mer enn noen sekunder å utføre og man vil se klart umiddelbart etter operasjonen. Denne metoden egner seg om du har en normalt tykk hornhinne og ikke for høye styrker.

- LASEKbenyttes ved større synsfeil eller når hornhinnen viser seg å være for tynn til å utføre en laser operasjon. Denne metoden fjerner også et lokk av hornhinnen, det benyttes så en excimerlaser til å korrigere synsfeilen, men nå foretas operasjonen i et dypere og tykkere lag av hornhinnen enn ved lasik operasjon. Når synsfeilen er korrigert føres det ytterste laget av hornhinnen tilbake for at det skal feste seg. Ved denne operasjonen tar det litt lengre tid før hornhinnen gror og det er behov for en bandasje linse som beskytter øyet de første dagene etter operasjonen. En vil ofte oppleve smerter etter en slik operasjon.

-ICL (intraocular contact lens) benyttes ved større synsfeil eller ved svært tynne hornhinner. Metoden benytter ingen laser, men en svært tynn plastlinse settes inn i øyet foran øyets egen linse. Den innsatte linsen vil korrigere øyets brytningsfeil. Metoden er reversibel og linsen kan skiftes ut.

- RLE benyttes som oftest til personer over 40 år, hvor øyelinsen har blitt stivere og fokusering på nært har blitt vanskeligere. Her skifter man ut øyets naturlige linse med en ny kunstig linse, dette er samme metode som benyttes ved grå stær-operasjoner, foretar man en slik operasjon vil man ikke utvikle grå stær senere i livet. Den kunstige linsen som settes inn kan være multifokal og skal fungere både på avstand og på nært, det er også mulig å få satt inn en monofokal linse som kun korrigerer avstandssynet eller nærsynet.

Når man foretar en laseroperasjon (LASIK eller LASEK) gjennomgår man et kirurgisk inngrep i øyet. Det kan være greit å tenke litt over før man evt. bestemmer se for å gjennomføre en operasjon. Det kommer stadig nytt utstyr som forbedrer operasjonene og de aller fleste behandlingene er vellykket. Ikke alle egner seg for øyeoperasjon og det kan det være flere årsaker til, men dette er klinikkene flinke til å vurdere.


Kjøp nye briller her


Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Hawkeye
  Ray-Ban
  Hawkeye
  Fra kun 1395,-
 2. ca6636/n
  Carrera
  ca6636/n
  Fra kun 995,-
 3. aor010O
  Adidas
  aor010O
  Regular Price 995,- Fra kun 795,-
 4. aor004O/n
  Adidas
  aor004O/n
  Fra kun 995,-
 5. aor0110
  Adidas
  aor0110
  Fra kun 995,-
 6. Merriam
  eXo
  Merriam
  Fra kun 595,-
 7. Pollan
  eXo
  Pollan
  Fra kun 595,-
 8. Hopkins
  eXo
  Hopkins
  Fra kun 795,-
 9. Titanme
  eXo
  Titanme
  Fra kun 595,-
 10. Britannica
  eXo
  Britannica
  Regular Price 395,- Fra kun 259,-

Se alle våre briller!