Flere og flere barn opplever problemer med synet, særlig er det nærsynthet som rammer mange norske barn.

Noen hovedårsaker som det pekes på er mer tid innendørs foran PC, nettbrett og mobiltelefoner. I Norge finnes det tall på at 35 prosent av barn i 12-13 års alderen er nærsynte, mens i enkelte asiatiske storbyer er hele 80 prosent av tenåringer nærsynte.

Når et barn sitter flere timer foran en digital skjerm stresses øynene i stor grad, blant annet fordi skjermen tvinger barnets syn til å fokusere og konsentrere seg i mye større grad enn ved andre aktiviteter. Skjermbruk krever en finmotorikk i øyet som ikke er fullt utviklet hos barn. Det er først når synet modnes at barnets øyner er i stand til å håndtere stresset forbundet med PC’er, nettbrett og mobiltelefoner. Vi gir deg her noen tips til hvordan du kan bremse utviklingen av nærsynthet forbundet med digital skjermbruk hos dine barn:

  • Begrens tiden barnet for lov til å bruke foran digitale skjermer i løpet av en dag, og legg inn pauser i løpet av barnets tid foran skjermen. Enn hvor selvsagt dette kan virke syns vi det er nødvendig å gjenta. Flere hos ExtraOptical har selv barn, så vi vet hvor utfordrende dette kan være. Men husk; forskning viser at barn som leser og titter på en skjerm i mer enn 30 minutter har større sannsynlighet for å utvikle nærsynthet enn barn som tar hyppige pauser.
  • Aktiviser barnet ditt utendørs. Forskning viser at barn og unge som er lite utendørs har 2-3 ganger høyere risiko for å bli nærsynte.
  • Fokuser på det ergonomiske. Ha fokus på ergonomiske forhold når barnet sitter foran en skjerm. Den anbefalte avstanden mellom barnet og skjermen er 40-70 cm, nærmere enn 40 cm vil kunne belaste øyet i ekstra stor grad.
  • Kontroller lyset. Lys som treffer skjermen vil kunne gi uheldig blending som igjen kan føre til ekstra belastning på øyet. Dersom et barn har blitt nærsynt, så kan det gi uheldige følger for barnet. Det kan for eksempel bli vanskelig å følge undervisningen på skolen og det kan ofte gi hodepine. Derfor er det viktig å oppdage så tidlig som mulig. Dersom du mistenker at barnet ditt kan ha problemer med synet, så ikke nøl med å ta det med til en synsundersøkelse hos optiker.

  Husker at ExtraOptical har et stor og spennende utvalg av barnebriller. Besøk Extraoptical for å se vårt utvalg av barnebriller.


  Kjøp barnebriller her!


  Se noen av våre utvalgte briller under:

  briller alle
  1. Hawkeye
   Ray-Ban
   Hawkeye
   Fra kun 1395,-
  2. ca6636/n
   Carrera
   ca6636/n
   Fra kun 995,-
  3. aor010O
   Adidas
   aor010O
   Regular Price 995,- Fra kun 795,-
  4. aor004O/n
   Adidas
   aor004O/n
   Fra kun 995,-
  5. aor0110
   Adidas
   aor0110
   Fra kun 995,-
  6. Merriam
   eXo
   Merriam
   Fra kun 595,-
  7. Pollan
   eXo
   Pollan
   Fra kun 595,-
  8. Hopkins
   eXo
   Hopkins
   Fra kun 795,-
  9. Titanme
   eXo
   Titanme
   Fra kun 595,-
  10. Britannica
   eXo
   Britannica
   Regular Price 395,- Fra kun 259,-

  Se alle våre briller!