Flere og flere barn opplever problemer med synet, særlig er det nærsynthet som rammer mange norske barn.

Noen hovedårsaker som det pekes på er mer tid innendørs foran PC, nettbrett og mobiltelefoner. I Norge finnes det tall på at 35 prosent av barn i 12-13 års alderen er nærsynte, mens i enkelte asiatiske storbyer er hele 80 prosent av tenåringer nærsynte.

Når et barn sitter flere timer foran en digital skjerm stresses øynene i stor grad, blant annet fordi skjermen tvinger barnets syn til å fokusere og konsentrere seg i mye større grad enn ved andre aktiviteter. Skjermbruk krever en finmotorikk i øyet som ikke er fullt utviklet hos barn. Det er først når synet modnes at barnets øyner er i stand til å håndtere stresset forbundet med PC’er, nettbrett og mobiltelefoner. Vi gir deg her noen tips til hvordan du kan bremse utviklingen av nærsynthet forbundet med digital skjermbruk hos dine barn:

  • Begrens tiden barnet for lov til å bruke foran digitale skjermer i løpet av en dag, og legg inn pauser i løpet av barnets tid foran skjermen. Enn hvor selvsagt dette kan virke syns vi det er nødvendig å gjenta. Flere hos ExtraOptical har selv barn, så vi vet hvor utfordrende dette kan være. Men husk; forskning viser at barn som leser og titter på en skjerm i mer enn 30 minutter har større sannsynlighet for å utvikle nærsynthet enn barn som tar hyppige pauser.
  • Aktiviser barnet ditt utendørs. Forskning viser at barn og unge som er lite utendørs har 2-3 ganger høyere risiko for å bli nærsynte.
  • Fokuser på det ergonomiske. Ha fokus på ergonomiske forhold når barnet sitter foran en skjerm. Den anbefalte avstanden mellom barnet og skjermen er 40-70 cm, nærmere enn 40 cm vil kunne belaste øyet i ekstra stor grad.
  • Kontroller lyset. Lys som treffer skjermen vil kunne gi uheldig blending som igjen kan føre til ekstra belastning på øyet. Dersom et barn har blitt nærsynt, så kan det gi uheldige følger for barnet. Det kan for eksempel bli vanskelig å følge undervisningen på skolen og det kan ofte gi hodepine. Derfor er det viktig å oppdage så tidlig som mulig. Dersom du mistenker at barnet ditt kan ha problemer med synet, så ikke nøl med å ta det med til en synsundersøkelse hos optiker.

  Husker at ExtraOptical har et stor og spennende utvalg av barnebriller. Besøk Extraoptical for å se vårt utvalg av barnebriller.


  Kjøp barnebriller her!


  Se noen av våre utvalgte briller under:

  briller alle
  1. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
   eXo
   Diane
   Fra kun 795,-
  2. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
   eXo
   Ed
   Fra kun 795,-
  3. Hovedbilde av brillen Rolla, fra eXo Selection. En wayfarer, svart brille med hel ramme.
   eXo
   Dylan
   Fra kun 795,-
  4. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
   eXo
   Benjamin
   Fra kun 795,-
  5. Elton
   eXo
   Elton
   Fra kun 795,-
  6. Capella
   eXo
   Capella
   Fra kun 595,-
  7. Bellatrix
   eXo
   Bellatrix
   Regular Price 795,- Fra kun 477,-
  8. Sugar Free
   eXo
   Sugar Free
   Fra kun 395,-
  9. Extender
   Oakley
   Extender
   Fra kun 1395,-
  10. Hex Jector
   Oakley
   Hex Jector
   Fra kun 1395,-

  Se alle våre briller!