Har du planer om å starte en sykkelkarriere, men ser litt dårlig. Kunne du tenkt deg å beskytte øynene dine bedre på sykkelturer? Her har du alt du trenger for å velge riktige sykkelbriller.

Sykkelbriller skal ikke bare skal være et motetilbehør, eller noe du skal kjøpe deg fordi det gjør deg kul på sykkelen, selv om de vil gjøre det også. Først og fremst skal sykkelbriller beskytte øynene dine. Sykkelbriller vil beskytte deg mot sollys, grus som kastes opp av dekkene, og plagsomme insekter i øynene.

Sportsbriller med styrke som er spesifikt utviklet for sykkel innehar en rekke funksjoner og materialer designet for å gjøre turen tryggere og mer behagelig. Blant annet er innfatningen ekstra lett, og glassene bør være «splintsikre» og ha et reflekterende belegg. Om du leter etter briller til din daglige pendlesykkel tur eller om du satser mer seriøst, vil du finne info om valg av riktig sykkelbriller her.

Innfatning

Det er en grunn til at du ikke ser mange sykkelister iført metalbriller. Metal er ikke et godt materiale for sportsbriller generelt. Først og fremst vil ikke metallinnfatning på sykkelbriller gi deg en god, tettsittende form. Videre, dersom du er så uheldig at du krasjer, vil ikke det å ha metall i nærheten av øynene være ideelt.

Plastinnfatning er det som er mest utbredt blandt sportsbriller generelt, og kanskje sykkelbriller spesielt. Plastinnfatninger er holdbare, lette og sterke, og de knuser ikke like lett ved støt og fall. Dersom du har en tendens til å bli varm, eller svetter mye når du sykler, vil vi anbefale en ramme som gir deg god ventilasjon. Dette vil holde deg kjøligere, og bidra til å unngå at glassene dugger. Sist men ikke minst, bør sykkelbriller ha myke gummiputer på stengene og som fester brillene godt på nesen for å holde brillene på ansiktet ditt komfortabelt.

Glass

Vi anbefaler sykkelbriller som har et frontglass som inneholder både UVA-og UVB-beskyttelse. Se derfor etter UV 400 filter merking av glassene. Det er også lurt på velge seg sykkelbriller med glass av typen polykarbonat. Denne typen glass tåler mye mer enn billigere plastglass. Dersom du får en stein i ansiktet, er det mindre sjanse for at glassene ødelegges og du får skader på øyene.

Dersom dugg på glassene er et problem for deg, finnes det et par alternativer for å løse dette. Alternativ 1 er anti-dugg belegg. Dette er et filter som settes i glasset på selve sykkelbrillen, og er kanskje det mest praktiske alternativet for lengre sykkelturer. Alternativ 2 er anti-dugg spray, som kan brukes på alle typer briller, ikke bare sportsbriller.

Farger:

Valg av farge på dine sykkelbriller er kanskje viktigere enn du tror. Riktig farge hjelper deg til å se konturene i terrenget du sykler i bedre. Dersom du ikke ønsker å investere i flere ulike sportsbriller, eller flere utskiftbare glass med en gang, anbefaler vi deg å velge et glass med en farge for de forholdene du sykler oftest i.

- Mørk grå: Den mest vanlige farge og den de fleste velger. Mørk grå sykkelbriller hjelper best mot sollys, men har liten funksjon utover dette.

- Brun/kobber farge: En veldig god «allrounder». Sykkelbriller i denne fargen øker kontrastene i dine omgivelser, slik veien og stiens underlag vises bedre.

- Klare/Blanke glass: Sykkelbriller med klare glass er kjekke å ha til overskyet vær og sykling om kvelden.

- Oransje og gule: Dette er perfekte glass for lyse, overskyede dager. Oransje og gule glass farge vil øke kontrastgjengivelsen, noe som igjen gjør at man oppdager humper og andre hindringer lettere.

ExtraOptical tilbyr også polariserte sykkelbriller, samt en sykkelbrille med 5 ulike frontglass for ulike værforhold. Sykkelbriller med styrke har en innerramme som kan tilpasses alle styrker, samt korrigering for skjeve hornhinner. Innerrammen er avtagbar for rengjøring og vedlikehold.

Kjøp nye sykkelbriller her!


Se noen av våre utvalgte sportsbriller under:

alle sportsbriller

Se alle våre sportsbriller!