Et par gode løpebriller skal beskytte deg mot både UVA- og UVB-stråling. De skal helst være lette, sitte godt på, og ikke dugge selv om du blir varm og svett. Løpebriller kan også forsterke kontraster i omgivelsene, og forhindre at du får ting på øynene. Jungelen av sportsbriller i ulike farger, fasonger og materialer kan være vanskelig å orientere seg i, så her får du alt du trenger for å velge de løpebrillene som passer deg!

Det finnes løpebriller med linser i mange forskjellige farger, og de ulike fargene er spesialtilpasset forskjellige treningsforhold. Dersom du er ute å løper i all slags vær, bør du vurdere en brille med utskiftbare glass.

Mørke glass:

Blå, grå, grønne og brune glass i løpebriller er mest behagelig i sterkt lys. Dette er linsene du bruker i lyse og solrike forhold

Gule glass:

Løpebriller med gule fargetoner forsterker kontraster i omgivelsene. Dette er linsene som anbefales i forhold med lite lys.

Klare glass:

Dette er linser for mørke eller vindfulle løpeturer hvor du ønsker beskyttelse mot vær og vind, men ikke ønsker å dempe lysforholdene.

Polariserte glass:

Polariserte glass i sportsbriller passer også til lyse forhold. De vil beskytte øynene dine mot gjenskinn fra vann, sand og snø. De er mørkere enn normale linser, og er derfor ikke like godt egnet til kveldstrening.

Speilglass:

Speilglass forsterker effekten av fargede linser. De reflekterer sollys, og fjerner gjenskinn i glasset.

UV-beskyttelse i sportsbrillene

Du bør alltid kjøpe løpebriller som beskytter mot både UVA-og UVB-stråling. Dersom du ikke beskytter øynene dine mot sollys, kan UV-stråler gi deg photokeratitis, eller snøblindhet. Dette er i utgangspunktet brannskader på øyne, og kan være veldig smertefullt. Langvarig eksponering for UV-stråler kan forårsake permanente skader og svekket syn. Husk at solen kan skade deg selv om det er overskyet, så bruk sportsbriller med god beskyttelse mot UV-stråling, uansett lysforhold.

Ventilasjon og antidugg

I fuktige og regnfulle forhold, eller ved hard trening med mye svette, bør du velge løpebriller med en innfatning som gir god ventilasjon for å forhindre dugg på brillene. Velg en innfatning som holder glassene bort fra ansiktet, slik at luften kan sirkulere fritt. Du kan også vurdere om du trenger briller med et antidugg-belegg, eller om en antidugg-klut dekker dine behov.

Materiale i sportsbriller

Sportsbriller i fleksible, solide materialer er alltid en fordel. Både glass og innfatning bør bestå av materialer som har mindre sjanse for å knuse dersom du skal være så uheldig å falle på løpeturen. Det er også lurt å tenke på at harde materialer ikke bare blir lettere ødelagt, men det er også større sjanse for at de kan skade deg og øynene dine. Fleksible materialer er i tillegg mindre utsatt for skader dersom du mister dem, eller de blir klemt i en sekk. Polykarbonat er en transparent plasttype som omtales som uknuselig, og er et godt valg for materiale til dine nye løpebriller.

Passform på sportsbriller


Se noen av våre utvalgte sportsbriller under:
Se alle våre sportsbriller!

Passform og komfort er meget viktig når du skal velge sportsbriller til løping. Du skal bruke dem over lengre tid, og derfor er det viktig at de sitter som de skal. Løpebriller som ikke sitter på nesen eller gnager bak ørene, vil gjøre løpeturen ubehagelig, og da ender det bare med at de ikke blir brukt. Du burde gå for en sportsbrille med sklisikre, gummierte nesestykker og superlette, justerbare rammer.

Hos ExtraOptical kan du kjøpe sportsbriller både til dame og herre. Du finner for eksempel løpebriller med 5 ulike frontglass for ulike lysforhold, og sportsbriller med styrke og korrigerig for skjeve hornhinner.

God løpetur!


Se noen av våre utvalgte sportsbriller under:

alle sportsbriller

Se alle våre sportsbriller!