Sportsbriller er vanligvis en enkel sak å handle. Men hva når det gjelder sportsbriller MED styrke? Da blir det straks litt vanskeligere. Det er nemlig flere ting man må tenke på før man kjøper sportsbriller med styrke og det er ikke så lett å vite hva som skiller en vanlig sportsbrille fra en med styrke. Her har vi laget en liten guide til kjøp av sportsbriller med styrke for å gjøre det litt enklere for å finne ut hvilke brille du trenger til ditt behov!

Man burde ikke bruke sine vanlige briller under aktiviteter med mye bevegelse eller generell sport. Dine vanlige briller er ikke laget for å tåle å bli utsatt mer enn dagligdags bruk og det er fare for at de kan gjøre stor skade på ansikt og øyner om uhellet skulle være ute.

En annen fare med å drive med aktivitet ute er UV-stråler. Om man blir overeksponert av UV-stråler kan det føre til snøblindhet, noe som både kan være smertefullt og føre til langtidsskade på øynene. Skiløpere burde alltid bruke polariserte solbriller eller skibriller, siden UV-stråler reflekteres av snø til og med på overskyete dager. Om du er mye på sjøen, så trenger du også beskyttelse mot de samme refleksjonene.

Løpe-, ski- og sykkelbrille med styrke

Det første man tenker på når det gjelder sykkelbriller med styrke, er størrelsen. Størrelsen på sykkelbriller hos oss er generelt sett universal og det er ikke det store som skiller de forskjellige. Derfor er det andre ting du heller burde fokusere på når du skal velge hvilken sportsbriller du trenger. Disse brillene kan også bli brukt som skibriller med styrke og da spesielt for langrenn.

Har jeg behov for vippeglass?

Mange av våre glass har en vippefunksjon der du kan vippe opp glassene. Dette er gunstig for å få:

  • Fjernet eventuell dugg som måtte oppstå
  • Enkelt få rengjort glasset
  • Når du går inn slipper du å ta av deg brillene
    Dette er spesielt flott om du trenger å bruke briller hele tiden, for da slipper du å bytte til din vanlige brille ved korte innebesøk. En av ulempene med vippeglass er at brillen blir litt større for å få plass til vippefunksjonen.

Stang eller strikk?

Noen av våre sportsbriller gir deg mulighet til å hekte av stengene og feste på en strikk isteden. Denne strikken fester du rundt hodet slik som du gjør med svømmebriller. Da vil de sitte som et skudd! Dette trenger man vanligvis ikke, men kan være greit å ha hvis du skal holde på med en aktivitet som krever mye bevegelse.

Om du driver med en sport der det ikke er en risiko å få en ball i fjeset eller å falle men krever mye bevegelse, kan dette være et alternativ.

5 ytterglass glass, nødvendig?

På flere av sportsbrillene så er det en pakke på 5 glass. Alle disse glassene er UV-beskyttelse på og noen av de er polariserte. På alle innfatningene så er det lett å bytte glass alt etter lysforholdene og hvilket bruk du trenger de til. Du trenger ikke solbriller når det er mørkt ute og da kan du bytte over til lysere ytterglass. Om du planlegger å bruke disse brillene til både skigåing og sykling, er dette et must for å beskytte øynene mot snø og UV-stråler.

Hvor ligger styrken?

Alle våre sykkelbriller har styrken i en innsats som ligger på innsiden av glassene. Grunnen til dette er at det er en spesiell krumming i glassene som gjør slik at vi ikke har mulighet til å produsere med styrke direkte i de. Så når du kjøper løpebriller med styrke må du være klar over at styrken ikke ligger direkte i glassene.

En annen ting å være oppmerksom på er at innerglassene også er litt krummet på de fleste modellene. For et fåtall personer som har ekstra sensitive øyner kan dette forårsake svimmelhet og eventuell kvalme, spesielt i starten. Noen klarer å venne seg til det etter en ukes tid, mens andre ikke klarer å venne seg til det i det hele tatt.

Har du sensitive øyner anbefaler vi å velge en sportsbrille med større innerglass som ikke er så krummet. Hos oss så anbefaler vi da South-modellen. Dette er en modell vi har hatt lenge og som har fått gode tilbakemeldinger. Disse vil også gi et større synsfelt i brillen.

Progressive

Vi kan lage alle våre sykkelbriller som progressive, men det er kun South vi anbefaler til progressive. Grunnen til dette er at innerglassene på alle de andre ligger på ca 30 cm i høyde, noe som er på minimumsgrensen.

Ballsportsbriller med styrke

Når det er litt større risiko for at du skal få en ball i fjeset eller ting kan bli litt røft, har du behov for litt bedre sikkerhet enn det sykkelbriller med styrke kan tilby. Heldigvis så tilbyr vi briller som tåler en litt ekstra trøkk.

Glassene

Styrken på disse ligger rett i glasset. Det vil si at i motsetning til sykkelbrillene så er det ikke en ekstra innsats som ligger på innsiden. Glasset er et polykarbonat glass som er laget for å tåle ekstra mye.

Innfatningene

I størrelse så er innfatningene nokså lik. For en voksen person med et normalt hode, så vil de fleste passe godt. Alle kommer med et strikk som man strammer rundt hodet slik at hele innfatningen sitter godt plantet inn mot ansiktet. Da kan du gjøre bråe bevegelser uten at brillen faller av eller kommer i feil stilling.

I starten vil du mest sannsynlig føle at de sitter stramt på og man kan oppleve at de trykker litt ekstra hardt på neseroten. Dette er hovedsakelig en tilpasningssak og noe man venner seg til etter et par gangers bruk.

På innsiden av innfatningene så er det en beskyttelse langs rammen som suger til seg støt. Så det vil si om du skulle du være så uheldig å få ballen mitt i fjeset, så vil trykket bli fordelt utover hele innfatningen. Dette minimerer sjansen for at brillene skulle bli ødelagt og at du får vondt.

Alpinbriller med styrke

Om du er ute etter alpinbriller/motorcrossbriller med styrke så er det hovedsakelig to måter å gjøre det på:

  1. Kjøpe et komplett sett med alpinbriller og innsats.
  2. Kjøpe en innsats med styrke i til din gamle brille

Komplett sett med alpinbriller og innsats

Vi anbefaler hovedsakelig å kjøpe et komplett sett med alpinbriller. Styrken ligger på innsiden av rammen i en egen innsats slik at de også kan brukes uten styrke. De er universal i størrelse, vil passe de fleste og er garantert til å passe med våre styrkeinnsatser.

Alpinbrillene brukes til slalåm, snowboard, telemarkski eller andre sporter der denne type briller er nødvendig.

Innsats med styrke i

Vi har også innsatser med styrke i som kan kjøpes seperat. Innvendig mål på alpinbriller den skal brukes til bør være mellom 55 og 70mm, så mål opp om dette kan stemme før du velger å kjøpe kun innsatsen. De har et stort synsfelt og er et godt alternativ til linser om man driver med motorsport.

Har du en egen motorcrossbrille med blanke glass, så er det en sjanse for at innsatsen kan passe til de. Vi har hatt flere kunder som har kjøpt kun innsatsen til dette formålet med suksess!

Svømmebriller med styrke

Å ha på seg svømmebriller med styrke betyr at du ikke trenger å svømme med skurrete syn og du trenger ikke å risikere å miste dine linser eller få øyeinfeksjoner fra bakterier i basenget. Vi har mulighet til å lage svømmebrillene med styrke opp til +/- 8. Over det så blir det vanskelig å få til glassene slik at de ikke leker.


Se noen av våre utvalgte sportsbriller under:

alle sportsbriller

Se alle våre sportsbriller!