Har du en aktiv krabat, som til stadighet ødelegger brillene sine på fotballbanen? Eller brukket innfatningen nok en gang ute i skogen? Kanskje du skal vurdere et par sportsbriller som tåler litt juling?

Polykarbonat glass (plastglass) er et så trygt materiale, at de fleste i dag velger å ha vanlige briller når man bedriver idrett. Selv om det er svært sjelden at plastglass faktisk kan knuse, gir ikke vanlige briller nok beskyttelse mot store objekter som baller eller en uheldig albue. Så hvis barnet ditt driver aktivt med ballidrett, eller andre idretter hvor fysisk kontakt forekommer, bør du velge en sportsbrille til barnet ditt, for å unngå øyeskade. Det er meget viktig at en sportsbrille sitter godt, og de fleste sportsbriller har strikk rundt hodet for å sikre dette.

En sportsbriller bør ha en større ramme enn en vanlige barnebriller, noe som kanskje ikke høres logisk ut. Men dersom man for eksempel skulle få et slag mot ansiktet, vil en større ramme absorbere trykket mot området rundt øyet, i stedet for at støtet kan bli rettet inn mot selve øyet. På denne måten blir selve øyet bedre beskyttet, mens området over og under øyet tar støyten. Ved en mindre innfatning er det en reel fare for at rammen kan bli presset inn mot selve øyet, noe som kan føre til øyeskader.

Heldigvis er det i dag større fokus på øyebeskyttelse både blant foreldre og trenere. Barnas store bekymring er ofte at man ser rar ut med «beskyttelsesbriller», I den siste tiden har det kommet flere tøffe modeller også for barn, samtidig som flere av barnes idrettshelter er flinke til å ta vare på øynene sine.


Kjøp sportsbriller for barn her!


Se noen av våre utvalgte sportsbriller under:

alle sportsbriller

Se alle våre sportsbriller!