Jaktbriller er et must for alle som driver med jakt eller noen annen form for skyting. Skytterbriller eller jaktbriller med styrke er et godt alternativ til vernebriller utenpå dine vanlige briller, og det trenger ikke tømme lommeboken din å investere i et par med utskiftbare glass.

ExtraOptical forteller deg her hva du bør tenke på når du kjøper nye sportsbriller til jakt.

Jaktbriller vil bidra til å gi deg en bedre jaktopplevelse. De gir deg en trygghet på at øynene dine til enhver tid er beskyttet mot greiner og fragmenter fra skyting, de gir deg bedre syn og øker kontrastene i omgivelsene, og du unngår unødvendige skader på dine vanlige briller. Det er i all hovedsak tre ulike ting du bør tenke over når du kjøper deg nye jaktbriller, materialet, farge på glass og innfatning.

Materialet i glasset på sportsbriller

På grunn av faren for å få greiner og kvister, fragmenter fra leirdueskyting ol. i øynene, bør du alltid bruke briller når du er på jakt. Polykarbonat er en meget sterkt plasttype som er svært vanskelig å knuse, og er den eneste typen materiale som faktisk er godt nok til glasset i jaktbriller. Det fleste sportsbriller lages i plast, men undersøk alltid om det er den riktige plasttypen før du investerer i nye jaktbriller. Alle sportsbrillene du finner hos ExtraOptical er i polykarbonat.

Sportsbriller med riktig farge på glasset

I dårlige lysforhold, for eksempel tidlig om morgenen eller på overskyede dager, bør du bruke jaktbriller med klare frontglass, med anti-reflekterende belegg (AR). Et godt AR-belegg slipper 99% av lyset gjennom linsen, mens standardglass bare slipper 92% av lyset gjennom. Resten av lyset vil bli reflektert, og det reflekterte lyset kan være nok til å skremme dyr før du i det hele tatt har oppdaget de. Alternativt kan også gule glass brukes. Disse jaktbrillene vil fremheve kontraster i terrenget. Gult glass absorberer det blå lyset vi ser på overskyede dager, og de vil kunne hjelpe deg med å se et dyr i tett vegetasjon. For leirdueskyting, er den mest populære fargetonen oransje. Denne fargetone brukes i vanlig til sterkt lys, og reduserer mengden av lys til øyet for å forbedre målanerkjennelsen.

Riktig innfatning til dine jaktbriller

I prinsippet kan man velge alle typer innfatninger og sette i de riktige glassen, men det viktig å tenke på at de fleste vanlige solbriller og briller sitter lavt på ansiktet. Når du legger ann vil du kanskje oppleve at rammen kommer i veien. På grunn av dette anbefaler vi jaktbriller som sitter høyere på ansiktet. Av alle Extra Opticals brilletyper er sportsbriller best egnet som jaktbriller. Modell Lauvøy kommer også med utskiftbare frontglass for ulike lysforhold, og avtagbare styrkeglass på innsiden av ytterglassene.

Lykke til med jakta!


Kjøp nye jaktbriller her!


Se noen av våre utvalgte sportsbriller under:

alle sportsbriller

Se alle våre sportsbriller!