Det er nå sesongen for turer i bakken både på snowboard, alpint og telemarkski. Felles for disse aktivitetene er å kunne se godt når man er ute å kjører i bakken. I sol, snø og vindforhold er det en fordel å kunne beskytte øynene og da er gode skibriller tingen å ha. Ikke bare beskytter skibrillene mot vær og vind, men de beskytter også mot UV-stråling.

Skibriller med styrke finnes til ulike priser og kvaliteter, pris og kvalitet trenger ikke nødvendigvis å henge sammen. Noe av det som er viktig er å finne briller med god passform og som passer inni hjelmen. Hos ExtraOptical oppgir de størrelsen på brillene, så det kan man på forhånd måle å se om brillen passer. I tillegg er det en fordel at de har foring på innsiden slik at de er behagelige på. Skibriller har store buede glass som gjør at man har et godt synsfelt i brillen.


Ulike glass egner seg til ulike lysforhold:

  • Gule/Orange/lys rosa glass egner seg godt i flatt lys og i overskyet vær og ved forhold hvor det snør
  • Brune/Grå glass er gode «all round» glass, som kan benyttes under de fleste forhold, men egner seg aller best under lyse forhold og ved solforhold.
  • Fireglass (grått speilglass) dette glasset er av det mørkeste glasset og er best ved påsketider når det er mye sol og dermed mye refleksjon i snøen.

Speilbelegg legges ofte som overflatebehandling på de brune og grå glassene og er med på å hjelpe med å ta bort refleksjoner fra snøen, slik at kontrasten øker. Noen briller har også polariserte glass, som tar bort enda mer av de reflekterte strålene i snøen og øker kontrastene ytterligere.

Våre slalombriller har også dobble glass og er en fordel fordi det hindrer noe av duggproblematikken.

For de som benytter briller er det ofte et problem med å få brillen til å passe inn i skibrillen. Hos ExtraOptical har man muligheten til å bestille skibriller med styrke som løser dette problemet. Brillestyrken settes inn i en egen liten brille som passer inn i skibrillen, fordelen med dette er at skulle man endre synsstyrke trenger man ikke å kjøpe ny skibrille, bare skifte ut den lille brillen.

Ski sesongen er her, og flere kontakter oss angående alpin briller med styrke.

Vi tenkte derfor det var lurt å gi dere noen retningslinjer til hvordan du bør velge riktige slalåm briller med styrke.

Velg slalombriller med riktig fagre på glasset

Været, terrenget og hvilken aktivitet du driver med, betyr mye for hvilken farge du bør velge på glasset på dine slalombriller. Tenk på hvor og når du vanligvis står på ski. Er det sol i fjellet om morgenen, ettermiddagen eller hele dagen? Står du mest i løypene, eller kjører du mest i mer utfordrende områder som off-pist og snowboardparker.

Tanken bak disse spørsmålene er å avgjøre hvilken fargetone i frontglasset som vil gi deg best mulig fargegjengivelse, kontrast og dybdesyn for dine lysforhold. Generelt sett, vil mørkere glass være bedre på solfylte dager, og lysere glass vil gi deg bedre dybdesyn på dager med lite sol. Et speilbelegg på slalombrillene vil øke effekten av fargende glass ved å reflektere sollys, slik at den ikke trenger inn i linsen, og kan være lurt å ta med for deg som kjører mye på lyse, solfylte dager.

UV-filter og polariserte linser

Polariserte linser reduserer gjenskinn fra sollys som reflekteres fra snøen og minsker sjansen for at du skal bli snøblind. UV filter er også et must på dine alpinbriller. Dette er viktig selv på overskyete dager.

Alpinbriller med ventilasjon

Du gjør lurt i å velge alpinbriller med doble frontglass og ventilasjonshull i toppen og bunnen. Dette hindrer at det dannes dugg på innsiden av slalombrillene når varm luft fra deg kommer i kontakt med det kalde glasset. Du kan i tillegg skaffe deg en anti-kondens spray som kan brukes på alle typer briller.

Sørg for at brillene sitter godt før du setter utfor. Ta deg tid til å justere remmen til hjelmen.

Ser deg i bakken!

Du kan spare mye på å kjøpe briller på nett. Hos ExtraOptical får du sportsbriller med styrke, solbriller med styrke og et stort utvalg av briller til alle situasjoner.


Kjøp alpinbriller med styrke her!


Se noen av våre utvalgte sportsbriller under:

alle sportsbriller

Se alle våre sportsbriller!