Når du skal kjøpe polariserte solbriller med styrke, må vi forklare hva de gjør med lyset, og da må vi begynne med å forklare hva polarisering er. Her har vi forsøkt å forklare hva som er så bra med briller med polariserte glass på en folkelig måte :)


Lysstråler fra solen, eller lyset fra en kunstig lyskilde som for eksempel en lyspære, vibrerer og stråler utover i alle retninger. Om lyset brytes eller blir reflektert når vibrasjonene er innrettet i en eller flere bestemte retninger, sies det at lyset blir polarisert.

Polarisering av lys kan forekomme enten naturlig eller kunstig. Et eksempel på naturlig polarisering er for eksempel når lyset treffer en sjøen. Gjenskinnet av overflaten er lyset som ikke trenger igjennom "filteret" av vann, og er grunnen til at du ofte ikke kan se noe under overflaten, selv når vannet er helt klart.


Et eksempel på kunstig polarisering er (ja du gjettet riktig) polariserte solbrilleglass med styrke. Glasset har da et filter som gjør at kun den delen av lysets bølger som ikke er på linje med sporene i filteret kan passere gjennom. Alt annet blir absorbert og det lyset som kommer gjennom filteret blir betraktet polarisert. På denne måten kan man fjerne størsteparten av det lyset som skyldes speiling/refleksjon. Samtidig reduseres intensiteten av annet, upolarisert lys til det halve.

Det vil si, med gode polariserte glass, vil du redusere gjenskinnet/blendingen som svekker synet ditt og kan være farlig. Derfor vil vi i Extra Optical anbefale deg å kjøpe polariserte glass til dine solbriller med styrke.


Kjøp solbriller med styrke her!


Se noen av våre utvalgte solbriller under:

alle solbriller
 1. Fysen
  eXo
  Fysen
  Regular Price 595,- Fra kun 559,-
 2. Sweetie
  eXo
  Sweetie
  Fra kun 595,-
 3. PopIt
  eXo
  PopIt
  Fra kun 795,-
 4. PopUp
  eXo
  PopUp
  Fra kun 595,-
 5. Hovedbilde av brillen Vale, fra eXo Selection. En pilot, sølv brille med hel ramme.
  eXo KIDS
  Vale
  Fra kun 595,-
 6. Hovedbilde av brillen Løgten, fra eXo Selection. En wayfarer, mønstret brille med hel ramme.
  eXo
  Løgten
  Fra kun 595,-
 7. Floating
  eXo
  Floating
  Fra kun 595,-
 8. Wake Up
  eXo
  Wake Up
  Fra kun 795,-
 9. Elevate
  eXo
  Elevate
  Fra kun 795,-
 10. Lunis
  eXo
  Lunis
  Fra kun 595,-
 11. Fauske
  eXo
  Fauske
  Fra kun 595,-
 12. Filtvet
  eXo
  Filtvet
  Fra kun 595,-

Se alle våre solbriller!