Som kjent er det viktig at dine solbriller med styrke beskytter deg mot solens UV stråling, men viste du at det fins tre typer UV stråling?

Ultrafiolett stråling er en del av Solens elektromagnetiske spektrum, og deles i tre grupper avhengig av bølgelengden:

UV-C

UV-C betraktes som svært farlig selv i små doser, men absorberes (heldigvis) av ozonlaget. UV-C kan også være menneskeskapt og brukes da til å drepe bakterier og desinfisering av luft og vann.

UV-B

UV-B-stråler har et lavere energinivå enn UV-C, men i motsetning til UV-C, som ikke kommer forbi ozonlaget, når omtrent 10 % av UVB-strålingen jordoverflaten. Det er dette uv lyset som forårsaker solbrent, rød og irritert hud.

UV-A

UV-A stråler passerer jordens atmosfære nesten ufiltrert. De fleste av oss er utsatt for store mengder UV-A igjennom vår levetid. Vi merker effekten ved at UV-A har en stor rolle i aldringen av huden vår. Det er nettopp disse strålene som på sikt bidrar til å gi deg rynker. De fleste forskere mener at UV-A har beskjeden skadeeffekt, men kan likevel gi økt fare for hudkreft.

Når det kommer til øynene dine skader ikke UV-stråling fra solen bare huden på øyelokket, men også hornhinnen og linsen. UV-stråling kan bidra til øyesykdommer som grå stær og muligens makuladegenerasjon.

Når du kjøper solbriller med styrke fra ExtraOptical skal du være trygg på at glassene blokkerer 99 til 100 % av både UV-A og UV-B stråler. Husk at verken fargen eller hvor mørke glassene er, har noen betydning for solbrillens evne til å blokkere UV-stråler. Derfor vil vi anbefale at du også velger UV filter som tillegg, også for vanlige briller og brilleglass.


Kjøp solbriller med styrke her!


Se noen av våre utvalgte solbriller under:

alle solbriller
 1. Elara
  eXo KIDS
  Elara
  Fra kun 595,-
 2. Louisiana
  eXo
  Louisiana
  Fra kun 795,-
 3. Fysen
  eXo
  Fysen
  Fra kun 595,-
 4. Sweetie
  eXo
  Sweetie
  Fra kun 595,-
 5. PopIt
  eXo
  PopIt
  Fra kun 795,-
 6. PopUp
  eXo
  PopUp
  Fra kun 595,-
 7. Hovedbilde av brillen Vale, fra eXo Selection. En pilot, sølv brille med hel ramme.
  eXo KIDS
  Vale
  Fra kun 595,-
 8. Hovedbilde av brillen Løgten, fra eXo Selection. En wayfarer, mønstret brille med hel ramme.
  eXo
  Løgten
  Fra kun 595,-
 9. SpottOn
  eXo KIDS
  SpottOn
  Fra kun 395,-
 10. Elevate
  eXo
  Elevate
  Fra kun 795,-
 11. Floating
  eXo
  Floating
  Fra kun 595,-
 12. Wake Up
  eXo
  Wake Up
  Fra kun 795,-

Se alle våre solbriller!