Solbrille med styrke - Hva bør jeg tenke på?

Solbriller er jo ikke helt som vanlige briller, de har ofte større innfatning, større glass, og noen er også krummere. Hvordan påvirker dette synet ditt og glasset på brillen?

I disse sommertider er solbriller med styrke utrolig kjekt å ha. De aller fleste solbriller har større innfatning og glass enn de brilleinnfatningene vi bruker til daglig, i alle fall slik moten har vært de siste årene. Nå er vi inne i en tid hvor de runde solbrillene er tilbake og disse solbrillene er ofte noe mindre i størrelse enn mye av det som har vært tidligere.

Høy styrke og tykke brilleglass

Når man skal bestille seg en solbrille med styrke, er det en del ting man bør tenke litt over før man bestiller solbrillen, og dette gjelder spesielt for de med høye styrker (±4,00 og høyere styrker både i pluss og minus). Velger man en solbrille med store glass vil dette medføre tykkere brilleglass. Nærsynte (minus styrke) vil oppleve en tykk kanttykkelse på solbrillen, mens en langsynt (pluss styrke) vil oppleve at kanten på brilleglasset er tynt, mens midttykkelsen på solbrillen er tykk.

Hvis man til daglig har en brille som ikke har så store brilleglass, kan store solbrillebrilleglass også innvirke på synsinntrykket, fordi et større brilleglass har et større område utenfor optisk senter. Optisk senter er det området hvor brilleglasset er skarpest å se igjennom, mens de mer perifere områdene i brilleglasset er noe mindre skarpe, og ved store brilleglass og høye styrker kan enkelte oppleve de store glassene som noe synsforstyrrende.

Solbriller og svimmelhet

Ikke alle solbriller er store, noen ønsker å ha egne sportsbriller, da er ofte solbrillegalssene krummere enn de vanlige brillene. Ved høye styrker kan noen oppleve å bli svimmel, om brillen er veldig krummet, fordi synsinntrykket gjennom et krummet brilleglass blir noe annerledes enn gjennom et flatere brilleglass. Derfor bør man kanskje unngå å bestille den krummeste sportsbrillen om man har høye styrker.

Dette var ment som veiledende tips for de med høye styrker, som ønsker å skaffe seg en solbrille med styrke. En pekepinn på hva man kan tenke litt over og vurdere for å oppnå et best mulig resultat, og det er ikke slik at noen av faktorene nevnt ovenfor nødvendigvis blir et problem.

Ha en fortsatt fin sommer!
Mvh
Anne Bruland Høyen

Finn din favoritt solbrille blant vårt store sortement


Se noen av våre utvalgte solbriller under:

alle solbriller
 1. Louisiana
  eXo
  Louisiana
  Fra kun 795,-
 2. Elara
  eXo KIDS
  Elara
  Fra kun 595,-
 3. Fysen
  eXo
  Fysen
  Fra kun 595,-
 4. Sweetie
  eXo
  Sweetie
  Fra kun 595,-
 5. PopIt
  eXo
  PopIt
  Fra kun 795,-
 6. PopUp
  eXo
  PopUp
  Fra kun 595,-
 7. Hovedbilde av brillen Vale, fra eXo Selection. En pilot, sølv brille med hel ramme.
  eXo KIDS
  Vale
  Fra kun 595,-
 8. Hovedbilde av brillen Løgten, fra eXo Selection. En wayfarer, mønstret brille med hel ramme.
  eXo
  Løgten
  Fra kun 595,-
 9. Floating
  eXo
  Floating
  Fra kun 595,-
 10. Wake Up
  eXo
  Wake Up
  Fra kun 795,-
 11. SpottOn
  eXo KIDS
  SpottOn
  Fra kun 395,-
 12. Elevate
  eXo
  Elevate
  Fra kun 795,-

Se alle våre solbriller!