Solbrilleglass kommer som kjent i mange varianter og farger. Her skal vi se nærmere på hva som kjennetegner de ulike typene og fargenyansene som er hyppigst brukt.

Først, foruten å bli for avansert i beskrivelsene, er det slik at glassets farge vil avgjøre hvilken del av lysspekteret som blir absorbert av glassene. For estetiske hensyn, er det praktisk sett derfor man produserer solbriller med ulike farger på glassene.

Grå glass

Grå glass, eller svarte glass som noen sier, er gode «all-roud» solbriller som reduserer den totale mengden av lysstyrke på best mulig måte i form av at de gir minst mulige fargefeil.
Solbriller med grå glass gir god beskyttelse mot blending, noe som gjør dem til et godt valg for kjøring og generell bruk.

Gule glass

Gule glass vil redusere mengden av blått lys fra fargespektret og har den hensikt å gjøre alt lyst og skarp. Gule glass forvrenger virkelig din fargeoppfattelse, noe som gjør gule glass upassende for enhver aktivitet som er avhengig av nøyaktige farger.

Brune glass

Brune glass er også generelt gode solbrille glass. Foruten fordelen av å redusere gjenskinn som grå glass vil brune glass også forvrenge fargene som gule glass, men øke kontrast og klarhet.

Grønne glass

Grønne glass filtrerer noe blått lys og reduserer gjenskinn. Fordi grønne glass har den høyeste kontrasten og beste synsskarpheten av alle fargene har de blitt veldig populære. Dog vil de ikke redusere den totale mengden lysstyrke på lik linje med grå glass.

Lilla og rosa glass

Lilla og rosa glass gir den beste kontrasten av gjenstander mot en grønn eller blå bakgrunn. Det er derfor denne typen fargede glass er et godt valg for eksempel jakt.

ExtraOptical kan produsere solbrilleglass i alle de presenterte fargevariantene.


Kjøp solbriller med styrke her!


Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Hawkeye
  Ray-Ban
  Hawkeye
  Fra kun 1395,-
 2. ca6636/n
  Carrera
  ca6636/n
  Fra kun 995,-
 3. aor010O
  Adidas
  aor010O
  Regular Price 995,- Fra kun 795,-
 4. aor004O/n
  Adidas
  aor004O/n
  Fra kun 995,-
 5. aor0110
  Adidas
  aor0110
  Fra kun 995,-
 6. Merriam
  eXo
  Merriam
  Fra kun 595,-
 7. Pollan
  eXo
  Pollan
  Fra kun 595,-
 8. Hopkins
  eXo
  Hopkins
  Fra kun 795,-
 9. Titanme
  eXo
  Titanme
  Fra kun 595,-
 10. Britannica
  eXo
  Britannica
  Regular Price 395,- Fra kun 259,-

Se alle våre briller!