Om brilleglass

Brilleglass

Brilleglass kommer i mange forskjellige kvaliteter og utførelser, derfor har vi i ExtraOptical kun valgt de beste glassene for våre kunder. Moderne brilleglass er stort sett laget av plast, noe som gir deg svært lette briller. Plast er i utgangspunktet et mykt materiale som er vanskelig å knuse, men lett å skreddersy til riktig fasong.

Den viktigste egenskapen til et brilleglass utover slitestyrke og vekt, er tykkelsen på glasset. Dette er viktig for at brillene skal sitte godt på nesen og for å unngå at brillene blir så tunge at de sklir ned. Brilleglassenes indeks sier noe om hvor tynne og lette de er. Les mer indeks og glassenes tykkelse

Enstyrkeglass "single vision"

Fargebakgrunn rød med glass

Enstyrkeglass har samme styrke i hele glasset noe som gir optimalt synsfelt. Dette er den vanligste glasstypen og benyttes til de fleste brilletyper, både til nærsynte og langsynte. Glasset kan også benyttes dersom man har skjev hornhinne eller andre samsynsproblemer. Vi har enstyrkeglass i ulike indekser, fra Standard (1,50) (inkludert i våre priser) til Ultratynne (1,74).

Progressive og bifokale glass "flerstyrkeglass"

Fargebakgrunn blå med glass

Når man passerer en viss alder, gjerne rundt 40 år, opplever mange at synet endrer seg og særlig evnen til å fokusere på nært hold svekkes. Progressive briller vil da ofte være løsningen. Disse glassene kombinerer to styrker i ett og samme glass, hvor den nedre delen av glasset har et såkalt lesetillegg. Forskjellen mellom bifokale- og progressive glass er kort forklart at progressive glass har en glidende overgang mens bifokale glass har et markert lesefelt fysisk i glasset.

Videre kan man skille mellom ulike typer progressive glass hvorav den nyeste varianten er et såkalt Free-form progressivt glass. Sammenliknet med vanlige progressive glass skreddersys Free-form glassene individuelt til din styrke og ditt valg av innfatning. Dette gir deg et bredere synsfelt og dermed et mer behagelig og bedre syn.

Solbrilleglass

Fargebakgrunn lilla med glass

Dersom du velger en av våre solbrilleinnfatninger tilbyr vi to ulike valg av solbrilleglass. Inkludert i prisen er vårt Standard UV400 solbrilleglass (1,50). Dette glasset kan oppgraderes til en høyere indeks, samt bestilles som progressive solbriller.

Vårt andre alternativ er Polariserte glass. Fordelen med polariserte glass er mange, bla vil de forebygge blending av øynene ved at de bedre ta bort reflekser fra våt asfalt, snø og vann.

Alle våre solbrilleglass gir deg total beskyttelse mot både UVA- og UVB- stråling.


Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Holbrook
  Oakley
  Holbrook
  Fra kun 1395,-
 2. rb5279
  Ray-Ban
  rb5279
  Regular Price 1395,- Fra kun 1046,-
 3. RB5277
  Ray-Ban
  RB5277
  Fra kun 1395,-
 4. rb5228
  Ray-Ban
  rb5228
  Regular Price 1495,- Fra kun 1046,-
 5. Hovedbilde av brillen rb5154, fra Ray Ban. En Wayfarer, brun brille med Hel ramme.
  Ray-Ban
  rb5154 Clubmaster
  Regular Price 1495,- Fra kun 1046,-
 6. rb5150
  Ray-Ban
  rb5150
  Fra kun 0,-
 7. rb3447v
  Ray-Ban
  rb3447v
  Fra kun 1495,-
 8. Dirstig
  eXo
  Dirstig
  Fra kun 795,-

Se alle våre briller!