Lysskyhet (fotofobi) er en vanlig, men ofte oversett type nedsetting av synet. Det kan være farlig for ditt syn og din helse. Derfor tilbyr Extra Optical flere løsninger for lyssensitive øyne.

dame med briller
dame som ser ned

Det kan være vanskelig og skille lysskyhet fra vanlige irritasjoner og allergier som pollen. Allergier og andre vanlige irritasjoner skjer ofte med et øye og merkes øyeblikkelig, mens lysskyhet sprer seg gradvis mens man oppholder seg i solen eller foran sterkt lys. Lysskyhet starter ofte med smerter i øynene, men utvikler seg til smerter i hodet og øynene, og kan påvirke pulsen. Man kan også merke svimmelhet og tørre øyne.

Briller mot UV-lys

Men frykt ikke. Det finnes flere løsninger. Hos Extra Optical tilbyr vi både polariserte og fargeskiftende glass, som beskytter deg mot farlig UV-lys. På alle brillene du kjøper fra ExtraOptical kan det legges til slike glass. Under bestillingen av briller, i 4. steg, finner du “eventuelle tillegg”. Der kan du velge fargeskiftende og gradert fargede glass. Øynene er noe av de viktigste kroppsdelene vi har på kroppen. Derfor er det viktig å ta godt vare på dem. Det er ikke en skam å ha nedsatt syn, og man må gjøre tiltak for å få så godt syn som mulig. Extra Optical vil anbefale å kjøpe en eller flere briller, for og ta vare på synet ditt under sterkt lys.

Ta vare på brillene dine! Extra Optical

Bruker du briller ofte, har du mest sannsynlig merket hvor lett briller blir skitne eller ripet opp. Å ta vare på brillene er viktig for både lommeboka og for å beholde et godt syn. Ripete eller skeive briller er veldig ukomfortabelt og bruke. Man skal ta vare på brillene på samme måte som man tar vare på bilen eller et nytt par sko. Behandler du brillene bra, kan de vare lenge. Vi har laget en liste til deg, med oppskrift for optimal brillebehandling.

 • Skyll brillene dine med lunkent vann før de rengjøres. Støv partikler samler seg på briller. Dette kan være skadelig for brilleglasset. Støvpartikler er vanskelig og se, men kan gjøre store skader mot brillene dine. Tørker du brillene dine uten og skylle de først, vil støvpartiklene gli over glasset, å ripe opp brillene dine.
 • Bruk ikke zalo når du vasker brillene dine. Brilleglass kan være kjøre, og zalo kan skade glassets overflatebehandling. Zalo inneholder giftstoffer og andre kjemikalier som er laget for og vaske kjøkkenredskap, ikke briller.
 • Rengjør glassene med mikrofiberklut. Ikke ta enkle løsninger som papir og klær. Når du kjøper briller hos Extra Optical, vil du få med en gratis mikrofiberklut, som er laget spesielt for rengjøring av briller. Bruker du et klesplagg en hel dag, vil det samle seg skitt og små partikler som er vanskelig og se. Gnir du dette over glassene dine,vil det ha en sandpapir effekt, og det vil legge igjen riper i brillene dine.
 • Ikke la brillene dine ligge for lenge i “solsteken”. og legge brillene dine på dashbordet i bilen, på en solrik dag, er en vanlig feil. Om du ikke har fargeskiftende eller polariserte briller, kan brillene få skader. Om “vanlige briller” ligger med eksponering av solen, kan de få permanente skader i glassene.
 • Ta brillene av med begge hender. Enda en vanlig feil er og ta brillene dine av med en hånd. Dette blir en vane, og gjøres dette en rekke ganger, vil det påvirke strukturen på brillen. Det er selvfølgelig lettere og dra brillene av på skrå over ansiktet. men det kommer med konsekvenser. Denne teknikken vil gjøre stengene på brillen skeive. Skeive briller er ukomfortabelt å ha på, og ser veldig rart ut. bruk begge hender, å la brillene gli ut fra ansiktet.
 • Legg aldri brillene fra deg med glassene ned, eller i vesken uten etui. Når glass blir ripet opp, synes det godt. Brilleglass er utsatt mer enn andre glass, fordi de tas med overalt. Bruker du briller ofte bør det være en prioritet å alltid legge brillene i etui, for å sørge for at brillene holder seg i så god stand som mulig.

Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Diane
  Fra kun 795,-
 2. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Ed
  Fra kun 795,-
 3. Hovedbilde av brillen Rolla, fra eXo Selection. En wayfarer, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Dylan
  Fra kun 795,-
 4. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Benjamin
  Fra kun 795,-
 5. Elton
  eXo
  Elton
  Fra kun 795,-
 6. Capella
  eXo
  Capella
  Fra kun 595,-
 7. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Regular Price 795,- Fra kun 477,-
 8. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Fra kun 395,-
 9. Extender
  Oakley
  Extender
  Fra kun 1395,-
 10. Hex Jector
  Oakley
  Hex Jector
  Fra kun 1395,-

Se alle våre briller!