Jeg trenger kjørebriller! Hvordan velger jeg riktige kjørebriller? Hvorfor må jeg ha egne kjørebriller? ExtraOptical har fått mange henvendelser fra dere rundt tema kjørebriller.
Her gir vi deg en innføring i hva kjørebriller kan gjøre for deg, og hvordan du velger riktige briller til kjøring.

Kjørebriller er briller som er spesielt lagd å gjøre kjøreturen bedre og tryggere for deg og andre trafikanter. De kan øke kontraster rundt deg, og antirefleks kan redusere gjenskinn fra møtende biler og sterk sol. Briller for kjøring er ikke lengre kun for yrkessjåfører, da alle nå har muligheten til å eie flere par briller.

Mange er av den oppfatning at kjørebriller med gulfargede glass eller gule, polariserte glass er gunstig for bilkjøring, og det er i og for seg rett. Så lenge du ikke er ute å kjører i skumring eller i mørket. Brilleglass med gul eller oransje farge vil redusere gjenskinn og forbedre kontraster i omgivelsene bedre enn klare glass med antirefleks, men når du kjører i mørket har du allerede begrensede lysforhold. Et farget glass vil redusere mengden av lys som overføres til øyet ytterligere, og dermed ha motsatt effekt. Kjørebriller med gule brilleglass vil gjøre kjøreturen mindre trygg dersom det er mørkt ute.

Flere par kjørebriller

Selv om den gule fargetonen kan gi brukeren inntrykk av at de ser bedre, stemmer ikke dette nødvendigvis med virkeligheten. Gule glass er mest hensiktsmessig for tåkete kjøreforhold, og kjøreturer i normalt dagslys. Dersom du ønsker å ha kjørebriller med gult glass på dagtid, bør du også ha et par kjørebriller med klart glass liggende i bilen for situasjoner med reduserte lysforhold.

Reduser gjenskinn med antirefleks

Hvis gjenskinn fra frontlykter er et problem for deg ofte, bør du oppsøke øyelege for en grundig synsundersøkelse. Det trenger ikke være noe alvorlig, men det kan være en tidlig indikasjon på grå stær. Det beste alternativet for nattkjøring er kjørebriller med klart glass og anti-refleksjonsbelegg. Dette belegget blir ofte kalt et AR-belegg. AR-belegg er gunstig på to måter. For det første reduserer det interne refleksjoner innenfor glassene, såkalte glorie problemer. I tillegg øker et AR-belegg transmisjon av lys gjennom glasset til øyet. Du kan velge å få glass med antirefleks i de fleste av ExtraOpticals briller.

Tips for optimalt syn for bilkjøring om natten

 • Sørg for å ha briller med riktig styrke. Ta en ny synstest hos en optiker dersom du er i tvil.
 • Dersom du ikke vil ha flere par briller, bør glassene i dine kjørebriller være klare og ha et AR belegg.
 • Sørg alltid for at brilleglass, frontrute og frontlykter er rene.


Kjør forsiktig! God tur!


Se alle våre kjørebriller her!


Se noen av våre utvalgte briller under:

kjørebriller
 1. Jericho
  eXo
  Jericho
  Fra kun 1395,-
 2. Layton
  eXo
  Layton
  Regular Price 795,- Fra kun 636,-
 3. Pattison
  eXo
  Pattison
  Fra kun 795,-
 4. Milford
  eXo
  Milford
  Regular Price 795,- Fra kun 557,-
 5. Kipling
  eXo
  Kipling
  Fra kun 795,-
 6. Shearer
  eXo
  Shearer
  Fra kun 795,-
 7. Furlong
  eXo
  Furlong
  Fra kun 795,-
 8. Armour
  eXo
  Armour
  Fra kun 795,-
 9. Newby
  eXo
  Newby
  Fra kun 795,-
 10. Vallstad
  eXo
  Vallstad
  Fra kun 595,-
 11. Stören
  eXo
  Stören
  Fra kun 795,-
 12. fra eXo. En rektangulær
  eXo
  Budal
  Fra kun 795,-
 13. fra eXo Selection. En rektangulær
  eXo
  Horsens
  Fra kun 795,-

16 Item(s)

Se alle våre briller!