Brilleglass som blir mørke når de utsettes for sol kalles fotokromatiske, eller rett og slett bare fargeskiftende brilleglass. Denne typen glass ble utviklet så tidlig som på 60-tallet, og basser seg på en kjemisk reaksjon i glasset når det utsettes for UV-stråling. Fargeskiftende glass inneholder millioner av molekyler av sølvklorid eller sølv-halogenid, som er innebygget i brilleglasset. Disse molekylene er gjennomsiktige dersom de kun utsettes for kunstig belysning, men når de utsettes for ultrafiolette (UV) stråler fra solen, vil det skje en kjemisk prosess.

UV strålene får molekylene til å endre form og absorbere deler av det synlige lyset, forårsaket av at glassene blir mørkere. Antall molekyler som ender form varierer med intensiteten av UV strålingen. Prosessen fungerer også den andre veien. Når brillene er tatt vekk i fra solens sterke UV stråler går de tilbake til sin opprinnelige form og slipper dermed alt lys igjennom.

Hos ExtraOtical kan du velge å kjøpe de fleste briller med fargeskiftende glass!

I en tidlig fase, da brilleglass faktisk var laget av glass, la man molekylene som et belegg utenpå glasset. Men i dag, da brilleglass i hovedsak er laget av plast, skjer produksjonen av fargeskiftende glass ved at glasset dyppes i et kjemisk bad, hvor de fotokromatiske molekylene faktisk absorberes inn i glasset.

Dagens ledende produsent av fotokromatiske glass er Transitions®.


Se alle våre briller her!


Se noen av våre utvalgte briller under:

briller alle
 1. Hawkeye
  Ray-Ban
  Hawkeye
  Fra kun 1395,-
 2. ca6636/n
  Carrera
  ca6636/n
  Fra kun 995,-
 3. aor010O
  Adidas
  aor010O
  Regular Price 995,- Fra kun 795,-
 4. aor004O/n
  Adidas
  aor004O/n
  Fra kun 995,-
 5. aor0110
  Adidas
  aor0110
  Fra kun 995,-
 6. Merriam
  eXo
  Merriam
  Fra kun 595,-
 7. Pollan
  eXo
  Pollan
  Fra kun 595,-
 8. Hopkins
  eXo
  Hopkins
  Fra kun 795,-
 9. Titanme
  eXo
  Titanme
  Fra kun 595,-
 10. Britannica
  eXo
  Britannica
  Regular Price 395,- Fra kun 259,-

Se alle våre briller!