Kjøpsbetingelser og Personvern

KJØPSBETEINGELSER

For alle ordrer til Norge er alle priser oppgitt i norske kroner inkl. mva. og ekskl. frakt. Vi tar forbehold om prisendringer dersom våre leverandører endrer sine priser, eller dersom momsen eller andre avgifter endres. Prisendringer vil ikke kunne ha tilbakevirkende kraft etter bestilling.

Dersom du ønsker din forsendelse levert utenfor EU/Norge, gjør vi oppmerksom på at lokal moms og toll vil kunne tilkomme din ordre. Denne avgiften vil da være kundens eget ansvar. Alle leveringstider som blir oppgitt av oss må ansees som veiledende. Når tid er oppgitt i antall dager, menes virkedager/hverdager og helg kommer i tillegg. Vi forbeholder oss retten til å endre oppgitt leveringstid uten nærmere varsel.

RETUR OG REKLAMASJON

ExtraOptical AS forholder seg til Norsk forbrukerkjøpslov. Alle kunder mottar angrerettskjema som vedlegg i eposten som bekrefter at ordren er sendt. Hvis du bruker din angrerett, betaler du selv for returkostnadene, og står selv for transportrisikoen. Når vi har mottatt varen(e) i skadefri tilstand, betaler vi tilbake beløpet du har betalt innen 10-14 virkedager. Dersom varen kommer i retur med skader som medfører at varen har redusert verdi, forbeholder vi oss retten til å trekke fra et beløp tilsvarende verdireduksjonen i kjøpesummen som skal tilbakebetales.

Merk: Når du bestiller briller og brilleglass som er tilvirket i henhold til din synsprøve vil du ikke ha angrerett etter angrerettloven (se angrerettloven § 22 e og prop. 64 L (2013–2014) 3.11 Unntak fra angrerett). Det er derfor verdt å merke seg at ExtraOptical allikevel frivillig tilbyr angrerett ovenfor våre kunder, selv om angreretten etter angrerettloven ikke gjelder i dette tilfellet.

Vi tar forbehold om at bilder kan gi feil inntrykk av produktet og at skrive-/ trykkfeil kan forekomme. Dette kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt i vår nettbutikk, vår markedsføring eller på annen måte. Det er 2 års garanti mot fabrikasjonsfeil på våre produkter, og reklamasjonsrett gjelder i 3 år fra kjøpstidspunktet.

ANGREFRIST

Hos ExtraOptical har du åpent kjøp i 30 dager på alle varer fra du har mottatt ditt produkt. Du kan selvsagt åpne og kontrollere produktet ditt, noe som gir deg mulighet til prøve det ut før du eventuelt velger å returnere varen. Vi forutsetter at produktet må være som nye og i originalemballasje, sammen med følgeseddelen. Dersom du bestilte nye briller/linser etter å ha foretatt en ny synstest, kan styrken føles feil i begynnelsen. Vi foreslår at du gir synet en liten uke før du konkluderer med at styrken er feil. Likeledes, dersom du bestilte briller/linser ut i fra gammel brilleseddel, kan ditt syn ha forandret seg. Før du eventuelt tror det er noe feil med styrken, anbefaler vi å dra innom en optiker å få sjekket styrken opp i mot din brilleseddel. Alle kunder mottar et returskjema som vedlegg i e-posten som bekrefter at ordren er sendt. Dersom varen kommer i retur med skader som medfører at varen har redusert verdi, forbeholder vi oss retten til å trekke fra et beløp tilsvarende verdireduksjonen i kjøpesummen som skal tilbakebetales. Når du bestiller briller og brilleglass som er tilvirket i henhold til din synsprøve vil du ikke ha angrerett etter angrerettloven (se angrerettloven § 22 e og prop. 64 L (2013–2014) 3.11 Unntak fra angrerett). Det er derfor verdt å merke seg at ExtraOptical allikevel frivillig tilbyr angrerett ovenfor våre kunder, selv om angreretten etter angrerettloven ikke gjelder i dette tilfellet.

BETALING

Vi tilbyr betaling med kredittkort (Visa og Mastercard) og faktura. All betaling håndteres av vår samarbeidspartner Klarna. Ved kortbetaling reserveres det avtalte beløpet på ditt kort, og pengene trekkes umiddelbart ved ordreopprettelse. Dette skjer normalt to dager før du mottar din ordre. Ved fakturakjøp mottar du faktura fra oss når vi sender varen fra vårt lager i Trondheim, og betalingsfrist for faktura vil gjelde fra denne dagen + 14 dager.

FRAKT OG LEVERING

Hos Extra Optical får du fri frakt på alle ordrer over 500,-. På øvrige ordrer tar vi en liten fraktkostnad på kroner 39,- som reflekterer kostnaden vi har med å sende deg dine briller. Som kunde holdes du kontinuerlig informert om hvilken status din ordre har, og via pakkesporing vil du også kunne se hvor langt leveringen er kommet. Litt avhengig av brilletype og glass, vil normal leveringstid være 6-12 virkedager etter bestilling til Norge. Brillene vil i de aller fleste tilfeller leveres direkte hjem til din postkasse med sporing. Dersom forsendelsen er for stor, vil du få en hentelapp med beskjed om å hente pakken på nærmeste utleveringssted.Det er vært å merke seg at en brillebestilling er en såkalt produksjonsordre hvor vi først plukker riktig glass og innfatning fra vårt lager. Deretter vil glassene slipes og monteres i brillen, for de så rengjøres, pakkes og sendes.Noe ekstra leveringstid må påregnes dersom du vil ha din ordre levert utenfor Europa. Det må også påregnes noe ekstra leveringstid ved høytider og ferier. Dersom ExtraOptical ikke klarer å levere innen gitt leveringstid, kan du som kunde heve kjøpet uten kostnad, kreve at kjøpet blir oppfylt eller kreve erstatningsvare/annen brille. Vi tar forbehold om at enkelte glass med høy index eller svært høy styrke, enkelte solbrilleglass, merkebriller (som f.eks Ray Ban), og glass med prismekorrigering kan ha opptil en uke lenger leveringstid.

PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger du oppgir i samband med at du handler briller eller besøker Extra Opticals hjemmeside behandles i henhold til personvernloven. Loven sier også at du må samtykke i at vi behandler og tar vare på opplysninger om deg i vår database. Opplysningene du oppgir er til bruk for Extra Opticals administrasjon. Ved å legge inn en bestilling hos Extra Optical bekrefter du samtykke i dette. Informasjonen brukes slik at vi ved kjøp skal kunne fullføre våre forpliktelser til deg, samt til å motta informasjon og markedsføring.

Extra Optical vil aldri la noen tredjepart bruke personopplysningene dine i markedsføringsøyemed. Du har rett til å be om å få se hvilke personopplysninger som er registrert om deg. Hvis de er feilaktige, ufullstendige eller irrelevante, har du rett til å kreve at opplysningene rettes eller slettes. Du kan når som helst melde fra skriftlig om at du ikke vil motta våre nyhetsbrev, SMS eller annen direktereklame med de siste tilbudene.

For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder, er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna. Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, frakttype, bestillingsdetaljer og lignende. Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring

1. Hvem er behandlingsansvarlig?
Det er Extra Optical AS ved markedssjef, Ole Langaunet som er behandlingsansvarlig for alle personopplysninger i selskapet.

2. Hva er formålet?
Extra Optical samler inn to typer personlig informasjon; brukerrelaterte og synsrelaterte. Den brukerrelaterte informasjonen innebærer, navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse. Denne blir samlet inn og lagret for at vi skal kunne sende produktene hjem til deg, og kommunisere med deg dersom vi har spørsmål om din ordre. I de tilfeller hvor det er gitt samtykke til det, vil også din epost og telefonnummer kunne bli brukt i markedsføringsøyemed. Synsrelatert informasjon blir kun brukt i produksjonsøyemed, for å spesiallevere briller eller kontaktlinser etter ditt behov.

3. Hva er det rettslige grunnlaget?
Vi samler inn dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven § 8, og behandling av denne i henhold til personopplysningsloven § 11.

4. Hvilke personopplysninger behandles?
Fornavn – Ditt oppgitte fornavn ved bestillingstidspunkt.
Etternavn - Ditt oppgitte fornavn ved bestillingstidspunkt.
Gateadresse - Ditt oppgitte gateadresse ved bestillingstidspunkt.
Postadresse – Ditt oppgitte postnummer og by ved bestillingstidspunkt.
Telefonnummer - Ditt oppgitte telefonnummer ved bestillingstidspunktet.
E-postadresse - Din oppgitte e-postadresse ved bestillingstidspunktet.
Din brillestyrke - Oppgitte verdier fra din brilleseddel.

5. Hvor hentes opplysningene fra?
Extra Optical har to ulike måter vi henter inn personopplysninger; fra deg som kunde og fra Klarna. For raskere utsjekk ved kjøp vil man kunne benytte Klarna Checkout, hvor Klarna da allerede har en del personopplysninger lagret på deg som har benyttet denne tjenesten tidligere, og som blir matchet opp mot din epost og postnummer.

6. Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?
For å kunne produsere briller spesiallaget til deg, og for å sende disse hjem til deg, må vi samle inn dine opplysninger. Du står derimot fritt til å be om at vi sletter dine opplysninger etter at leveransen har funnet sted. Dersom du kontakter Extra Optical gjennom e-post eller facebook, vil din epostadresse og ditt navn (dersom du har oppgitt dette) gå inn i vårt kundeservicesystem, Zendesk. Oppgitte personopplysninger vil således bli delt med dette selskapet. Ved opprettelse av ordrer i vårt system, har man også mulighet til å frivillig velge å motta elektronisk kommunikasjon fra oss. All elektronisk kommunikasjon fra oss foregår pr i dag gjennom vår samarbeidspartner Dot-digital, og dine personopplysninger (navn, epost og eventuelt telefonnummer), vil bli delt med dette selskapet.

7. Utleveres opplysningene til tredjeparter?
Extra Optical prøver så langt deg lar seg gjøre å ikke dele dine personopplysninger med andre. For å kunne sende produktene hjem til deg, må vi utveksle dine personopplysninger med våre logistikkpartnere (Posten og Consignor). I tillegg vil din epostadresse utleveres til vår samarbeidspartner Addroll hvor denne blir kryptert. Dette blir brukt til å drive såkalt cross device markedsføring, som vi kunne vise deg annonser fra oss på tvers av dine enheter.

8. Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?
Alle personopplysninger lagres på våre servere gjennom ACS, og ingen andre eksterne kilder. Dersom du ønsker at vi skal slette dine personopplysninger vil disse bli slettet fra våre servere (også backupservere). Vi gjør oppmerksom på at dersom du ber om at dine opplysninger skal slettes, har vi ingen mulighet til å hente disse tilbake igjen, dersom dette skulle være ønskelig. All persondata blir lagret i 5 år etter ordreinngåelse, med bakgrunn i å opprettholde våre forpliktelser i forbrukskjøpsloven §27. Data vil bli automatisk slettet etter 5 år fra siste ordredato.

9. Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?
Extra Optical er et norsk selskap, og all innhenting og behandling av dine personopplysninger er i henhold til norsk lov (Personopplysningsloven). I henhold til denne loven har du til enhver tid innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg, du kan når som helst be om at vi retter eller sletter mangelfulle eller uriktige opplysninger eller at vi etter endt leveranse sletter all lagret informasjon om deg.( se punkt 11 for kontaktopplysninger for dette).

10. Hvordan sikres opplysningene?
Virksomheten oppbevarer alle personopplysninger på servere som innehar strenge sikkerhetstiltak, både med tanke på nettbasert tilgang og fysisk sikring. Operativsystempatcher og firmware oppdateringer er blir kontinuerlig installert for å vedlikeholde sikkerheten i driftsmiljøet. Virksomheten har full oversikt over hvilke personopplysninger som er lagret om den enkelte kunde, samt hvor disse er lagret. All overføring av personopplysninger på nett skjer over sikker protokoll HTTPS.

11. Kontaktinformasjon.
Ved spørsmål vedrørende innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan du kontakte oss her:
Extra Optical AS
Haakon VII`s gt 7
7041 TRONDHEIM
Kundeservice@extraoptical.no
73 94 03 00