Progressive briller - se godt på både nært og langt hold! Alderslangsynhet (presbyopi) oppstår i 40-45-årsalderen. Linsen i øyet blir stivere og mindre fleksibel, og de små musklene rundt øyet klarer ikke å stramme og justere krumningen på linsen og fokusere som før. Synet blir uskarpt på nært hold, og det blir vanskeligere å lese.

Progressive briller
Filter
Passer til
 1. 445
 2. 513
 3. 10
Produsent
Ray-Ban
Oakley
Diesel
Hugo Boss
Calvin Klein
Carrera
Gant
Marc Jacobs
Tom Ford
eXo
eXo KIDS
Polo
Emporio Armani
Michael Kors
Størrelse
Small
Medium
Large
Standard
Form
CatEye
Oval
Pilot
Rektangulære
Rund
Wayfarer
Firkantet
Ramme
Halv ramme
Hel ramme
Rammeløs
Materiale
 1. 214
 2. 417
 3. 30
 4. 2
Farge
Gray
Black
White
Blue
Gold
Purple
Brown
Red
Transparent
Silver
Yellow
Orange
Burgundy
Metal
Pink
Copper
Rose Gold
Green
Transparent rosa blå
Pris
Fra to
Annet
 1. 29
 2. 93
 1. 177
 1. 575
Høy-lav
 1. 145 mm Large
  Sirius
  eXo
  Sirius
  As low as 1395,-
  Ønskeliste
 2. 140 mm Large
  Cosmos
  eXo
  Cosmos
  Fra kun 595,-
  Ønskeliste
 3. 143 mm Large
  Aarets
  eXo
  Aarets
  Fra kun 595,-
  Ønskeliste
 4. 140 mm Large
  Hovedbilde av brillen Byggve, fra eXo Selection. En rektangulær, metall brille med hel ramme.
  eXo
  Byggve
  As low as 795,-
  Ønskeliste
 5. 138 mm Medium
  Hovedbilde av brillen Selja
  eXo
  Selja
  Fra kun 795,-
  Ønskeliste
 6. 138 mm Medium
  Hovedbilde av brillen Dolmøy
  eXo
  Dolmøy
  Fra kun 395,-
  Ønskeliste
 7. 135 mm Medium
  Gulsrud
  eXo
  Gulsrud
  Regular Price 795,- As low as 299,-
  Ønskeliste
 8. 138 mm Medium
  Tail Pipe
  Oakley
  Tail Pipe
  Fra kun 1109,-
  Ønskeliste
 9. 135 mm Medium
  Lojal
  eXo
  Lojal
  Fra kun 395,-
  Ønskeliste
 10. 140 mm Large
  rb5279
  Ray-Ban
  rb5279
  Fra kun 1395,-
  Ønskeliste
 11. 133 mm Small
  RB5277
  Ray-Ban
  RB5277
  Fra kun 1395,-
  Ønskeliste
 12. 137 mm Medium
  rb5228
  Ray-Ban
  rb5228
  Fra kun 1395,-
  Ønskeliste
 13. 137 mm Medium
  rb5184 Wayfarer
  Ønskeliste
 14. 143 mm Large
  Hovedbilde av brillen rb5154, fra Ray Ban. En Wayfarer, brun brille med Hel ramme.
  Ønskeliste
 15. 140 mm Large
  Wayfarer Ease
  Ray-Ban
  Wayfarer Ease
  Fra kun 1395,-
  Ønskeliste
 16. 130 mm Small
  rb3447v
  Ray-Ban
  rb3447v
  Fra kun 1495,-
  Ønskeliste
 17. 132 mm Small
  Dirstig
  eXo
  Dirstig
  Fra kun 795,-
  Ønskeliste
 18. 138 mm Medium
  Rosøy
  eXo
  Rosøy
  Fra kun 595,-
  Ønskeliste
 19. 138 mm Medium
  Hovedbilde av brillen Maribo, fra eXo Selection. En cateye, blå brille med hel ramme.
  eXo
  Maribo
  As low as 395,-
  Ønskeliste
 20. 126 mm Small
  Josefin
  eXo
  Josefin
  Fra kun 795,-
  Ønskeliste
 21. 137 mm Medium
  Canopus
  eXo
  Canopus
  Fra kun 795,-
  Ønskeliste
 22. 126 mm Small
  Neptune
  eXo
  Neptune
  Fra kun 395,-
  Ønskeliste
 23. 135 mm Medium
  Penumbra
  eXo
  Penumbra
  As low as 395,-
  Ønskeliste
 24. 130 mm Small
  Silverline
  eXo
  Silverline
  As low as 395,-
  Ønskeliste

Glasses found 1-24 of 575

Page
Høy-lav

Hva er progressive briller? 

Er du usikker på hva progressive briller, eller flerstyrkebriller faktisk er? Da er du ikke alene. Dette er et av de spørsmålene vi får oftest hos ExtraOptical.Her får du en kort og enkel introduksjon til i progressive briller, og hva de kan gjøre for synet ditt.

Med mer moderne progressive glass, er overgangen mellom glassets styrker jevn og sømløs, slik at du kan endre fokus fra avstand til nær og tilbake igjen mye mer komfortabelt.

Problemer med å lese liten skrift?

Dersom du er i 40-årene eller eldre, og ofte har problemer med å lese liten skrift, kan progressive briller være løsningen for deg. Progressive briller kan også være et godt alternativ til å ha to par briller, og du vil se betydelig yngre ut med progressive briller enn om du bruker briller med bifokale glass. Progressive glass er et glass med flere syrker, uten den markerte linjen i glasset som bifokale brilleglass har. Med progressive glass vil ingen kunne vite at du bruker lesebriller. Se klart på lang avstand og på nært hold.

Bruk av moderne progressive glass

Med progressive briller vil du kunne se klart på lang avstand gjennom øvre del av glasset, samtidig som du ser klart på nært hold gjennom nedre del av glasset. Dette gjør at du ikke behøver to par briller med ulik styrke, men kun et par som kombinerer dine to ulike styrker i ett og samme glass. Den ekstra lesestyrken er angitt som ADD, addisjon, på din synstest.

I de tradisjonelle bifokale og trifocale glassene, er det en klart definert grense mellom de dele av glassene som gjør det mulig for deg å fokusere på lang avstand og på nært hold. Denne linjen har for mange virket veldig forstyrrende. 

Størrelse på progressive briller

Det er også viktig å tenke på at selve innfatningen på dine progressive briller må være stor nok for to styrker i samme glass. Innfatningens høyde bør være 30mm eller høyere. Dersom rammen er for liten, vil glassets leseparti ha for liten plass og lesefeltet vil bli for snevert satt inn i rammen. Hos ExtraOptical kan du markere i filtret at alle i utvalget skal kunne passe til progressive glass. Dersom du virkelig ønsker en lav innfatning vil man kunne løse dette med et progressivt glass som har "kort korridor", dvs et glass med kompakt design som gir større lesefelt.

Materiale i progressive briller

Progressive glass er tilgjengelige i et bredt utvalg av materialer, blant annet plast (mest vanlig), mineralglass og polykarbonat. De fleste materialtyper kan produseres i høyindeks glass og dersom du ønsker fargeskiftende glass, kan dette også skaffes.

Tilvenning til progressive briller

Når du kjøper ditt første par briller med progressive glass, vil de fleste trenge en kort tilvenningsperiode for å bli helt komfortabel med denne typen glass. Tilvenningsperioden er veldig individuelt, alt fra noen få minutter, opp til et par uker. Mange føler seg litt svimmel og får kanskje noe hodepine og en kvalmhetsfølelse til å begynne med. Dette er helt vanlig, og det vil høyst sannsylig gå over. Det er desverre noen som aldri klarer å venne seg til progressive briller. Om du er en av de, vil flere par briller være den beste løsningen.Standard progressive glass og free-form progressive glass

Standard progressive glass og free-form progressive glass I dag skiller vi mellom to typer progressive glass: standardprogressive glass og de mest moderne free-form progressive glass. Med et free-form progressivt glass vil glasset kunne bedre skreddersys til din valgte innfatning og selve lesedelen i glasset vil kunne gi deg opptil 30% større synsfelt. Hos ExtraOptical finner du billige briller med progressive glass, hvor free-fom progressive koster fra 490,-.

Progressive briller er ofte løsningen

Alderssyn kan korrigeres med vanlige lesebriller, men hvis du i tillegg for eksempel er nærsynt eller har skjeve hornhinner, gjør progressive briller det mulig å korrigere for flere synsfeil med ett og samme glass. Progressive brilleglass har alle nødvendige styrker for å korrigere synet både på nært hold og på avstand. I motsetning til bifokale brilleglass, som har et tydelig skille mellom øvre og nedre del av glasset, er overgangen i progressive briller glidende og usynlig. Syns du to par briller er upraktisk og at bifokale glass ser gammelmodig ut, er progressive briller løsningen.

Tilvenningsperiode gjør susen

I og med at progressive briller har flere styrker, er det viktig at innfatningen er tilstrekkelig høy til at hver styrke får nok plass på glasset. Tommelfingerregelen er at innfatningen bør være 30 mm eller høyere. I nettbutikken vår finner du et filter du kan markere for å kun vise innfatninger som passer til progressive glass. Når du kjøper progressive briller hos Extra Optical kan du velge mellom standard progressive glass og såkalte free-form-glass. Free-form-glassene kan skreddersys til din styrke og din valgte innfatning, og gir deg et bredere synsfelt og bedre synskomfort. Vær oppmerksom på at progressive briller kan kreve en viss tilvenningsperiode, alt fra noen minutter til et par uker. Du kan bli litt svimmel, og kanskje opplever du lett hodepine eller kvalme. Dette er helt vanlig, og det går fort over for de aller fleste.

Kjøp progressive briller på nett: - Du får pris- og fornøydgaranti!

Extra Optical er landets ledende optiker på nett. Brillene vi lager har samme kvalitet som de du får hos tradisjonelle optikere, men som ren nettbutikk har vi lave kostnader og kan tilby brillene våre til mye lavere priser. Kundeløftet vårt er å alltid ha Norges billigste briller, så finner du tilsvarende briller til lavere priser hos en annen optiker, betaler vi tilbake prisforskjellen. Vi har også en raus fornøyd-garanti: Hvis du ikke blir fornøyd med brillene dine, uansett grunn, kan du sende dem tilbake innen 30 dager og få nye briller eller pengene tilbake. Velg en fin brilleinnfatning i nettbutikken, og legg deretter inn verdiene fra brilleseddelen. Syns du brilleseddelen er komplisert å tolke, kan du sende den på mail og la oss håndtere resten. Etter noen dager får du dine nye progressive briller hjem i postkassen. Velkommen til en rimelig, rask og hyggelig brillehandel!